Neler Yaparız?

8 Ağustos 2017 Salı

Profesyonel Logo Tasarımı


Profesyonel Logo Tasarımı


Profesyonel logo tasarımı ile alakalı yapılmakta olan çalışmaların ciddi anlamda değişmesi sonrasında artık firmalar kendilerine ait olan kurumsal kimliklerini daha öncesinde hiç olmadığı kadar ön plana çıkartmayı da başarıyorlar. Ancak bu kadar önemli olmasına rağmen pek çok marka logonun markalar üzerindeki etkisini tam olarak bilemiyor. Böylesi bir durumun ardından ortaya çıkacak olan logo ne yazık ki firma ya da markayı tanıtmaktan çok uzak olacak, bu durum da hedef kitle ile arada olması gereken doğrudan ilişkiyi ortadan kaldıracaktır. Bunun olmasını engellemek adına firmaların mutlaka deneyimli Ankara grafik tasarımcıları ile iletişime geçerek akıllarında yer eden tüm sorulara cevap alabilecekleri tarzdaki logoları hazırlatmaları gerekecektir.

Logo Tasarımı Ankara


Genel itibari ile kurumsal ve profesyonel bir logo tasarlanacağı zaman öncelikli olarak gerekli olan her türlü kuralın eksiksiz olarak uygulanması gerekmektedir. Kurumsal olan renklere bağlı kalınması, markanın ya da firmanın doğru olarak yansıtılması ve logonun belirli oranlara uygun şeklide yapılması; ilk aşamada dikkat edilmesi gereken noktalar arasında kendine yer bulmaktadır. Profesyonel logo tasarımı esnasında başlangıç aşaması her zaman doğru noktaların tespit edilmesidir. Çünkü aksi olarak ne kadar istenirse istensin asla arzu edilen sonuçların elde edilmesi mümkün olmayacaktır. Firma ya da markanın amacının öğrenilmesi sonrasında ortaya çıkacak olan iş, istenilen sonuçları da beraberinde getirmiş olacaktır.

Ankara Profesyonel Logo Tasarımı


Yapılacak olan logo ile alakalı temel amaç firma ya da markayı doğru olarak yansıtmasıdır. Firma ile alakalı bilgilerin elde edilmesinden sonra artık ise logonun tasarlanmasına gelmiş olacaktır. Bu aşamada hizalama çizgisi kullanmak, orantılama konusunda istenilen sonuçların elde edilmesine yardımcı olacaktır. Fontların arasındaki boşluklar, kenar bölgelerin birbirine olacak uzaklıkları gibi detayların dikkatlice belirlenmesi, görünüş anlamında istenilen sonuçları ortaya koymuş olacaktır. İlk aşamada siyah beyaz olarak hazırlanacak logo, ardından doğru şekilde renklendirilir.

Logo Tasarımı Fiyatları Ankara


Genel itibari ile profesyonel logo tasarımı esnasında çok fazla renk kullanılmaz. Bunun sebebi ise logonun göz yormasının önüne geçilmesi ve istenilen etkiyi verebilmesi. İlk aşamada yapılacak olan logo tasarımı, daha sonrasında üzerinde gerekli olan çalışmaların yapılacağı bir prototiptir. Böylece firma yetkilileri ile yapılacak olan görüşmelerden sonra logo ile ilgili düzenlemeler bu örnek logo üzerinden kolaylıkla yapılmış olacaktır. Bazı tasarımcılar hazır olan logo kalıplarını kullanarak profesyonel tasarımlar yaptıklarını söylüyor olsa da bu tarz hazır logolar ne yazık ki başarılı sonuçları beraberinde getirmeyecektir. Bundan dolayı firmalar profesyonel logo tasarımı ankara ile alakalı mutlaka deneyimli kişiler ile iletişime geçilmeli ve atılacak olan her adımın doğru şekilde atılmasına dikkat edilmelidir. Böylece istenilen sonuçlar elde edilmiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder